Foto: Marie Grensbråten Lorvik

(N) Almighty Remus Lupin

Share this page

Rase: Hellig Birma (SBI)

Farge: Sjokolademasket (b)

Kjønn: Hann/Kastrat

Født:  25. august 2017

Far: NO*Damita's Brian Adams, SBI n

Mor: PR IC (N) Fyttikattas Blackstar, SBI n

Oppdretter: Eget oppdrett

Blodtype: Ab

Stamtavle: Min Katt

Remus er vår "lille" isbjørn på 5 kg. Han er fra Lunas første og eneste kull. Vi hadde absolutt ingen planer om å beholde noe fra dette kullet, og i alle fall ikke en hannkatt, men av og til går det bare ikke å følge sine gode intensjoner.


Han snek seg så langt inn i hjertene våre som han kom, både kosete og rampete på en gang. Han kysser og vasker der han kommer til, og kan fint gjøre sitt for å holde oss våkne på nattestid med å ligge ved hodepute og male som en traktor.


Til tross for at han er redd nærmest alt som rører på seg, og kan skvette av ekkoet fra eget mjau, elsker Remus å være der ting skjer, og han er stadig vekk med på ting; om det er gåtur med hunden eller fotosessions i skogen. Han blir overlykkelig når vi finner fram selen hans, for da vet han at han skal være med ut.


Da avgjørelsen ble tatt om at Remus skulle bli, hadde vi fortsatt hans mor, Luna, ukastrert, og han ble naturligvis kastrert. Han var i 2018 med på en utstilling, hvor dommeren påpekte at fargen på nesespeilet hans begynte å sprekke opp, og ikke mindre enn en måned senere hadde han grise-rosa farge på nesen. Noe av fargen har begynt å komme tilbake, men vi har ingen forventning om at nesa hans skal bli fullfarget igjen.


Siden det har Remus vært med på mange utstillinger som konsulent. Han var med som representant for rasen under Dyr For Alle i 2019, og har vært med som selskap på mange vanlige utstillinger. Under Norske Birmavenners "Birmaspesial" i 2019 ble han nominert i flere klasser av dommer Raymond A Sætre, og i begge Norske Birmavenners digitale utstillinger i 2020 fikk han fantastisk koselige bedømmelser fra dommerne.


På NBVs hobbyutstilling 16. oktober 2021 ble Remus kåret til Beste Selskapskatt, en bedrift han gjentok 15. oktober 2022, hvor han også vant klassen for beste benstamme.


Remus (og Arwen) har forøvrig sin egen instagram, følg dem gjerne her: @twopinkbirmannoses