Foto: Hilde Marie Grensbråten

Juan Mata Garcia

Share this page

Rase: Huskatt Korthår (HCS)

Farge: Sortsmoke og hvit (ns 09)

Kjønn: Hann/Kastrat

Født: 18. februar 2022

Far: Ukjent

Mor: Ukjent

Huskattregistrering:  Min Katt

ÅRETS KATT NRR 2022: Huskatt #5


Vi hadde snakket lenge om at vi hadde lyst til å ha en huskatt igjen. Starten for Hilde var huskatten Giggsy av Old Trafford, og hadde det ikke vært for at henne, hadde hun kanskje aldri møtt Copper, som ble hennes første Birma.


Vi hadde helt spesifikke ønsker for hva vi lette etter, dessverre flommer finn.no over av vakre små skapninger, og det var litt overveldende. Selvfølgelig kunne vi valgt en katt fra en dyrevernorganissasjon, men med tanke på at den nye skulle passe inn i vår dyrefamilie ønsket vi en kattunge. 


Vi skulle ha en langhår, en gutt, og den skulle være blå eller sortsmoke, gjerne med hvitt. Så dukka han her opp da, i et søk. Laban som de hadde døpt han opprinnelig. Han var eneste gjenværende av et kull på 5 kattunger. Egentlig skulle vi bare reise for å se, vi hadde ikke engang kattebur med.


Vi var opptatt av at det skulle være ordnede forhold der han kom fra, rent og pent og ikke tegn til sykdom. Han var id-merket, vaksinert og hadde fått ormekur, alt av dokumentasjon fulgte med. Kattemamma fikk vi også hilse på, en vakker helblå langhåret dame (som nå heldigvis var blitt sterilisert). Mata sprang rundt som en liten turbo mens vi var der. Helt tydelig kontaktsøkende, men litt reservert, mer opptatt av lek en kos, og veldig glad i mat. Vi kunne jo ikke reise fra han! Laban kunne han jo ikke hete, så han fikk navn etter en av våre absolutte favoritter på fotballbanen, Juan Mata Garcia.


Vel hjemme trasket han inn i leiligheten, hilste på hunden, ble frest til av et par Birmadivaer, ristet litt på seg og spankulerte videre. Tryggere liten fyr skal du lete lenge etter. 


Han er fortsatt opptatt av lek, men har i tillegg blitt verdens største koseklump (bokstavelig talt, 9 md gammel klokket han inn på 6 kg, og han er langt fra utvokst). Mat hadde han helt tydelig vært vant til å kjempe om med de andre kattene, for i starten kunne han ikke gå fra en skål før den var tom. Det gikk heldigvis ikke lang tid før han forsto at matskålene ble fyllt opp igjen når de ble tomme. Nå er det bare godbiter som kan få det til å gå litt i svart, han vil jo helst ha alt selv ;)


Vi hadde ingen garanti for at han skulle like utstillinger, men det gjør han til gangs. Masse oppmerksomhet, sjanse for godbiter og kos, what's not to like, tenker Mata. I tillegg til å sjarmere oss har han tydeligvis også sjarmert noen dommere, for resultatet for 2022, på 16 utstillingsdager har han 5 BIS og 7 NOM, og ble nummer 5 huskatt på Årets Katt listen i NRR.


Mata, siden han er huskatt, har ingen stamtavle, men han er registrert i NRR som huskatt. Alle huskatter som skal stilles ut i NRR må være registrert på denne måten, det er også krav til at katter 10 md eller eldre må være kastrert.