16. Jun, 2019

Smaalenene/Birmaspesial

Smaalenene Katteklubb sin utstilling i Ski 15. - 16. juni. Da skulle vi i Norske Birmavenner få 'låne' pausen mellom grunnbedømmelsene og panelet til å gjøre litt ekstra stas på våre Hellig Birmaer. Vi skulle avholde Birmaspesial. Med på laget hadde vi fått Raymond A Sætre, Zvezdan Memedov og Marteinn Tryggvason Tausen (sistnevnte bisto i panelet vårt). Arrangementet ble svært vellykket og vi gleder oss allerede til neste gang.

Av våre var det bare Luna som ble stilt i vanlig klasse ved siden av. Milla og Remus deltok kun i spesialen. Første dag var Luna alene i sin klasse, hun fikk en fin bedømmelse og sitt certifikat av dommer Aina Hauge. Til BIV måtte hun gi tapt for en av de andre voksne hunkattene.

Dag to på Smaalenene var det Zvezdan Memedov som dømte Luna. Denne dagen hadde hun fått en konkurrent til certifikatet, da hunnkatten som ble BIV dagen før hadde rykket opp. Vi synes selv Lunas konkurrent er en veldig vakker katt, og hadde ikke store forhåpninger.

Til vår glede ble det Luna som ble klassevinner! Hun ble også holdt igjen som den beste av de voksne til BIV, men ble der slått av en vakker liten kattunge. 

I Birmaspesialen var Remus oppe i mange kategorier, men måtte se seg slått gang på gang av katten som til slutt gikk hen og ble Birmakonge. Gøy allikevel å få vise han frem, selv med sin lille skjønnhetsfeil. Milla gikk hen og ble Birmadronning, dvs kåret av de tre dommerne til spesialens beste voksne hunnkatt.

Share this page