1. Oct, 2018

DÄK NOM og 'nesten' i panel

Siste helgen i september tok vi turen til vår gode venn Lisa i Borlänge. Marie var på språktur i Lindenberg, Tyskland, så hun fikk ikke vært med. Siden vi skulle bo privat kunne også Vida bli med denne gangen, han var også så heldig at han fikk lov å være 'sekretariatshund' begge dagene. Det gikk kjempefint etter noen små innkjøringsproblemer (les: rømningsforsøk). Mye kos, godbiter og fine turer på Lugnet skistadion.

Det var så hyggelig å se alle Lisas vakre katter igjen, og ikke minst få hilse på den nye dronningen i huset, Selkirk Rex-frøknen Coco. Virkelig en skjønnhet med en enorm personlighet. Første utstillingsdagen ble hun for øvrig nominert i konkurranse med 6 andre hunnkatter, hun har akkurat gått over i åpen klasse.

Bonus hjemme hos Lisa var hennes nesten leveringsklare kull med 4 sjokoladetabby Birmajenter. For noen sjarmtroll! Spesielt selskapsjenta, Lille My, krøp godt inn i hjertet. Heldig er de som får livet sitt beriket med henne <3

Milla skulle lørdag bedømmes av Kristina Rautio. Kategori 1-kattene var fordelt på 2 dommere, og det var stor konkurranse i ungdyrklassen. Prinsessa vår skrudde på sjarmen til fulle og forsøkte å 'susse' seg inn i dommerens hjerte, men til nomineringen (de var 6 stykkere, 2 Birma, 1 Exotic, 2 Persere og 1 Ragdoll) måtte hun se seg slått av en lekker sjokolademasket hannkatt som var en snau uke fra å gå over i åpen klasse. Helt fair.

Søndag skulle Milla og jeg stifte bekjentskap med spanske Gerardo E Fraga Guzman, og han likte henne kjempegodt. Hun fikk spesielt skryt for øyenfarge og uttrykk. Det var ikke mindre vanskelig for dommeren til nomineringen denne dagen, 5 katter å velge mellom (1 Exotic, 2 Persere og 2 Birmaer). Selv synes jeg de alle var fantastisk vakre, og sjokket ble desto større da valget falt på frøkna vår. Da kom det noen tårer (og, JA, jeg er lettrørt :P)

I panelet møtte Milla en flott Ragdoll-jente som hadde blitt BIS dagen før. Det ble 1-1 i stemmer, og skilledommer måtte til. Ragdollen ble BIS igjen, men vi var uansett super fornøyd.

DÄK som utstillingsarrangør er virkelig et prakteksempel på hvordan det skal gjøres. Effektivt og proffesjonelt gjennom hele dagen, og i en hall som var helt perfekt til formålet. Veldig gøy å få bidra litt i sekretariatet også, litt mer moderne enn da jeg var med og arrangerte utstilling sist :P

Det også koselig å se mange gamle kjente, og å bli kjent med flere nye. Vi hadde en flott helg, alle tre :) Dato for neste år er allerede plottet inn i kalenderen. 

Share this page